Span in Control - MenTeam van der Velden

MenTeam van der Velden Leiderschap


Meer

met

Mennen

Home1 Home
 

Arrangementen2 Les- Cursus - Workshop
 

Lessen1 Achenbach mennen
 

Lessen2 Buiten Mennen
 

Arrangementen8 Ritten & Tochten
 

Arrangementen11 Span In Control


Arrangementen1a4
MenRoutes
 

Arrangementen1a2 Bed & Box
 

Arrangementen1a6 Nieuws - Agenda
 

Arrangementen1a1a1 Friese Elfstedentocht
 

Arrangementen1a1a3 Links

 

MenTeam van der Velden: info@menteamvandervelden.nl


Adri-Jan van der Velden
Gediplomeerd Koetsier enkel-, 2- en 4 span 06-23735759 / E-mail

Bestuurder Recreatie KNHS Mendistrict Zuid (Brabant en Limburg)

Marian van der Velden
Gediplomeerd Koetsier enkelspan.
06-10138631 / E-mail
 

Wij rijden voor Stg Opkikker. Voor gezinnen met een langdurig ziek kind.

Wij zijn "routedokter" van de Taxandria Ruiter- en Menroute i.s.m. het Routebureau Toerisme Provincie Antwerpen

*

Span In Control is aangespannen rijden met paard en wagen en geschikt voor Leiderschapsontwikkeling en Zelfmanagement. Hierin bundelen we onze extpertise in mennen met die in management, leiderschap, psychologie, ontwikkelen en begeleiden.

Mennen met paarden geeft hier inzicht in en biedt de gelegenheid om te oefenen en experimenteren met alternatieven en verfijning. Ten behoeve van privé- en werksituaties, individueel en in teamverband, als medewerker of als manager - leidinggevende. Er zijn verrassend veel overeenkomsten met de omgang met paarden en vanaf de bok de paarden sturen en leiden (mennen) en persoonlijke en -leidinggevende- werksituaties.

Ervaring met paarden is niet nodig. Iedereen kan hier veilig aan deelnemen. Alle activiteiten worden begeleid door gediplomeerde koetsiers, menners.

Span In Control is ook onthaasten, ontspannen en leuk om te doen. De ervaring om 600 kg (1 paard) of 1200 kg (2 paarden) spieren te kunnen leiden en sturen is al een belevenis op zich.
 

VrouwManLeiderschapsontwikkeling is voor Managers en Leidinggevenden en gericht op verder inzicht krijgen in en ontwikkele, trainen van leiderschapsvaardigheden en leiderschapsstijl. Er kan een link zijn of ontstaan naar Zelf Management.

BijDePakkenZelfmanagement is gericht op individuele persoonlijke ontwikkeling en groei. Zowel privé als werk gerelateerd.
Ook bij o.a. autisme, adhd, stress, burn-out, onder- en over prikkeling kan mennen met paarden uitkomst bieden.
 

Mennen biedt vele mogelijkheden voor mensen om inzicht te verkrijgen in functioneren en vaardigheden en om te kunnen oefenen met alternatieven. Zowel ten behoeve van privésituaties als werk gerelateerd, individueel en in teamverband, in leidinggevende- /managementfuncties.

Dit komt omdat middels de omgang met paarden en het mennen heel duidelijk en concreet zichtbaar wordt wat het effect van eigen handelen, gedrag, attitude, stijl, omgangswijze, etc. zijn. Wanneer er gelegenheid is om (bij herhaling) te oefenen (en fouten mogen maken) zullen vaardigheden en gedrag zich sneller ontwikkelen en beter beklijven en eigen worden. 

Paarden maken het zo duidelijk doordat zij geen “last” hebben van sociaal wenselijk gedrag naar mensen. Ze onderhandelen niet, hebben geen verborgen agenda of strategische doelen of belangen. Hun reacties op menselijke gedrag, handelen en emoties zijn direct en puur. Ze zijn vergevingsgezind, kennen geen scrupules, aversie of afweermechanismen en dergelijke. Ook niet bij eerdere fouten of vergissingen. Er is steeds weer de kans het opnieuw te proberen.

Je ontwikkelen, leren gaat bij paarden soortgelijk als bij mensen. Wanneer er sprake is van duidelijk contact, een vertrouwensrelatie en een coachend / belonende leiderschaps- of begeleidingsstijl / gedrag, dan gaat dit het best en gemakkelijkst. Beiden leren door ervaringen. Positieve ervaringen zullen gedrag bevestigen en versterken. Dat geld overigens ook voor negatieve ervaringen! Net als mensen kunnen paarden de energie, lichaamstaal en attitude van individuele mensen waarnemen en daar op reageren. Ze voelen ons als het ware aan en reageren erop.

Zowel paarden en mensen kunnen zich op enig moment (positief) laten overhalen om iets te doen wat ze niet direct zouden durven of doen. Dus op basis van vertrouwen, eerdere ervaringen, leiderschap.
Het gaat hierbij niet over iemand onder druk zetten, dreigen, groepsdruk etc. Dat heeft niets met vertrouwen te maken maar met angst en werkt averechts. In stresssituaties hebben mensen en paarden vergelijkbare lichamelijke reacties zoals een versnelde hartslag, verhoogde bloeddruk, versnelde ademhaling, toename van de spierspanning en veranderende stofwisseling (meestal versneld).